PŘÍRODNÍ BIOAKTIVNÍ SUBSTANCE

Náš Bio Cedr Oil se získává ze semen-oříšků  šištice Siberian Cedr. Vlastníme unikátní know-how na získání loupaných jaderek. Metodou mechanického lisování za studena získáváme tento Bio Cedr Oil. Tímto způsobem si olej zachovává všechny prospěšné a výživné vlastnosti a není podroben žádnému tepelnému a ani jinému zpracování. Takto dosahujeme prvotřídní čistoty a nejvyšší kvality podložené certifikací HACCP. Vylisovaný Bio Cedr Oil je zcela unikátní, v naturálním stavu je extrémně bohatý na esenciální mastné kyseliny, vitamíny a obsahuje  134 bioaktivních látek.

SIBERIAN CEDR

MYSTICKÝ STROM SE SPECIÁLNÍMI DARY

Od úsvitu času lidé spojují své osudy se stromy. Původ prvních lidí popsaných v biblické knize Genesis vypráví příběh o pádu Adama a Evy, kteří jedli zakázané ovoce ze stromu poznání dobra a zla.

Lidé rychle zjistili, že se lidé a zvířata ve společnosti stromů cítí velmi dobře, a protože nemohli identifikovat procesy této symbiózy, připisovali stromům nějakou tajnou, magickou energii. Dnes víme, že  úleva a relaxace je výsledkem toho, že jsme mezi stromy, které produkují baktericidní a protiplísňové fytoncidy a ionizují vzduch. Proces fotosyntézy, který se vyskytuje v buňkách obsahujících chlorofyl za účasti slunečního světla, přispívá k udržení vysoké hladiny kyslíku v atmosféře. Není pochyb o tom, že lesy jsou  nejdůležitějšími producenty kyslíku.


Cedr je plný tajemství. Nikdo neví, proč se v cedrové misce mléko dlouho nezkazí, proč se můra neobjeví v cedrové skříni, proč se klíště a komár bojí éterických pachů vyzařovaných cedrem a včely se naopak cítí dokonale přesně v cedrovém úlu. Publikováno 1928.

Cedr má nejpříznivější účinek především na nervový systém. Jednoduše stojící nebo sedící u tohoto stromu se doporučuje pro osoby trpící různými typy neuróz, nespavostí nebo záchvaty hysterie. Terapeuticky se také doporučuje spát v postelích z cedrového dřeva, na polštáři s cedrovými jehlami.


Vlastnosti

  • – Má antioxidační aktivitu,
  • – zlepšuje výkon kardiovaskulárního systému,
  • – snižuje hladinu cholesterolu,
  • – odstraňuje z těla soli těžkých kovů,
  • – má adstringentní účinky pro vředy žaludku a dvanáctníku,
  • – hojí rány, popáleniny, omlazuje tělo,
  • – díky velkému množství užitečných vitamínů a stopových prvků, které tvoří Bio Cedr Oil, snižuje pravděpodobnost ARVI a chřipkových onemocnění,
  • – posiluje imunitní systém a mnoho dalších,
  • – působí silně protizánětlivě a na veškeré kožní onemocnění,
  • – velice příznivě působí na povrchové poškození kůže,
  • – má silně antirevmatický a analgetický účinek,
  • – Bio Cedr Oil čistí krevní cévy a tělo od toxinů,
  •  

Bio Cedr oil se získává metodou lisování za studena z vyloupaných jaderek – oříšků z cedrové šištice Dálného východu. Tímto  zpracováním mechanickým  způsobem si olej zachovává všechny prospěšné a výživné  vlastnosti  a  není  podroben žádnému dalšímu tepelnému zpracování. Takto získaný Cedrový  olej je řazen na vrchol všech olejů používaných ve farmaceutickém a kosmetickém průmyslu. Značně překonává i Argamový olej, který je řazen na vrchol. Jadérka – oříšky  se  rovněž zpracovávají na mouku, mléko a smetanu.

Způsoby aplikace:
Vnitřně: Aplikátorem se nanese několik kapek přímo na krmivo. Vždy podle váhy daného zvířete.

Povrchově:  naneseme několik kapek na poškozené místo a vmasírujeme. Opakujeme 2 x denně, dokud poškození nezmizí (plně nezhojí)


Složení: za studena lisovaný cedrový olej z jadérek – oříšků šištic Siberian Cedr Dálného východu  100%.

Vyznačují se vysokým obsahem vysoce vstřebatelných bílkovin, stejně jako u vitamínů skupiny B a E. Obsahují řadu mikroelementů.


Vitamíny: A, B1, B2, B3, B4, B5, B6, B9, B17, C, D, E, K, T, U, PP, R.

Mikro a makroprvky: železo, chrom, selen, molybden, titan, fluor, vápník, měď, jód, fosfor, zinek, sodík, kobalt, cín, mangan, nikl, hořčík, draslík, křemík. 

Aminokyseliny: tryptofan, arginin, valin, methionin, lysin, leucin, glutamin a dalších asi 12 aminokyselin.

Biologické složky: triglyceridy, fosfolipidy, fytosterol, triterpen saponiny.

Mastné a nemastné kyseliny: omega 3, omega 6, kaprinové, palmitové, stearové, olejové, linolové, arachidové, lignocerové.